Ensenyament
Societat 31/01/2012

La FP de grau mitjà també tindrà tres anys

Wert aclareix que no pensa canviar la llei orgànica per fer la seva reforma educativa, que instaurarà també el model alemany de FP

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaL'ampliació a tres anys del batxillerat i la reducció de l'educació secundària obligatòria (ESO) comportarà també l'ampliació dels cicles mitjans de formació professional (FP) a tres cursos, el primer dels quals serà un curs introductori, encara en l'últim any d'ensenyament obligatori.

El ministre d'Educació, Juan Ignacio Wert, ha assegurat avui al Congrés que aquest canvi "reforça els dos tipus d'ensenyament, tant el batxillerat com la FP", i permetrà també, en el cas de la FP, instaurar "un model integrat escola-empresa" inspirat en el sistema "dual alemany, però adaptat a les necessitats i el teixit empresarial espanyol".

"Estudiarem en profunditat totes les conseqüències" de la reducció de l'ESO a tres anys i l'ampliació del batxillerat i la FP, "també quant al seu cost, i ho farem en diàleg amb tots els agents implicats", ha afirmat el ministre en la comissió d'educació del Congrés. De fet, ha anunciat una reunió en els propers dies "amb empresaris i agents socials" per posar ja fil a l'agulla en la reforma de la FP. Amb tot, ha aclarit que per dur a terme tots aquests canvis no pensa impulsar cap reforma de la llei orgànica d'educació.

Sistema bilingüe

Una altra de les polítiques prioritàries del nou ministre d'Educació serà l'impuls de l'ensenyament "en anglès", que vol introduir "des del segon cicle d'educació infantil fins al batxillerat".

Per aquest tema, va anunciar que es reunirà amb totes les comunitats autònomes per tal de "dissenyar un pla de bilingüisme castellà-anglès" a finals de 2012, per tal de poder posar-lo en funcionament el curs 2013-14 "a totes les autonomies que ho desitgin".

stats