Societat 04/02/2012

Fred de rigorós hivern

El vent ha frenat el descens de les temperatures però encara fa més evident la sensació de fred

Marc Candela
1 min

BarcelonaEncetem el cap de setmana amb fred de rigorosíssim hivern. Això sí, el vent de nord, que s'està deixant sentir a moltes comarques i que ja ha superat els 100 km/h a l'Empordà, a les terres de l'Ebre i a les cotes altes del Pirineu, ha frenat una mica el descens de les temperatures i no ha permès que els termòmetres assolissin registres insòlits.

En tot cas, aquesta matinada ha estat, a bona part del país, la més freda des del gener del 2005 i el mercuri ha baixat fins als -2 graus a Vilassar de Mar i a Palafrugell, -4 a l'Observatori Fabra de Barcelona, -6 a Cervera, -7 a Lleida, -10 a Prades, -11 a Vic -12 a Puigcerdà o -22 a les cotes altes del Pirineu.

A més, el vent encara fa més evident el fred i no és gens estrany trobar temperatures de sensació que ronden els 10 o 15 graus sota zero a la costa Brava o al sud de la costa Daurada i que se situen per sota els -35 graus a alta muntanya.

I tot i que el dissabte el passarem amb el cel bàsicament serè –encara que amb força núvols i alguns flocs al Pirineu i a les Illes–, a primera hora de la tarda el termòmetre només arribarà als 5 graus positius prop de la costa.

Trobareu més informació a www.ara.cat/meteo.

stats