Tecnologia
Societat 14/12/2010

Un mapa del món de Facebook

Un treballador de l'empresa ha creat un mapa del món exclusivament amb connexions de Facebook. La representació mostra l'abast de la xarxa social

Redacció
1 min
Mapa del món fet exclusivament amb connexions de Facebook

BarcelonaUn becari de l'equip d'enginyeria d'infraestructura de dades de Facebook ha creat un mapa del món de Facebook. Paul Butler, com explica ell mateix, ha agafat una mostra de 10 milions de parelles d'amics (dels més de 500 milions d'usuaris que hi ha), ha elaborat una representació de les connexions de la xarxa social al món. Ho ha fet esborrant prèviament totes les línies, des de les fronteres polítiques fins als límits geogràfics dels països.

El resultat és molt semblant a un mapamundi, amb els límits dels països clarament delimitats per les línies de les relacions. És interessant la pràctica inexistència de Rússia i la Xina, i l'escassetat de línies a gairebé tot el continent africà. A més, al Brasil tampoc n'hi ha gaires per la gran força d'una altra xarxa social, Orkut, i a l'Estat espanyol tampoc, per la popularitat de la xarxa Tuenti.

stats