Falsificaven receptes per traficar amb ansiolítics

Els dos detinguts pels Mossos d'Esquadra haurien aconseguit 4.300 pastilles en dos mesos

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Reus (Baix Camp) dues persones que es dedicaven a falsificar receptes per traficar amb ansiolítics. Segons la policia catalana, durant els dos mesos que els van investigar van aconseguir 4.300 pastilles. Els dos arrestats han quedat en llibertat amb càrrecs.

Segons els Mossos, van ser els Serveis Territorials de Salut de Tarragona els qui van alertar els agents després de detectar que hi havia dues persones que havien retirat una quantitat molt superior d' ansiolítics per al tractament de crisis d'angoixa i d'insomni del que es considera un tractament normal.

Els dos arrestats es dedicaven a recórrer totes les farmàcies de Reus per aconseguir els medicaments, amb receptes mèdiques que falsificaven a partir d'un original. Durant dos mesos la dona arrestada –de 36 anys– havia aconseguit 2.500 comprimits i l'home –de 42 anys– 1.800. Tenint en compte la posologia estipulada per l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, els detinguts van apoderar-se de més de 2.800 comprimits, segons un tractament normal.

Durant l'escorcoll a casa dels arrestats, els Mossos van localitzar 72 receptes de diversos centres mèdics que haurien permès als detinguts obtenir 1.440 comprimits més. El jutge va decretar-los la llibertat amb càrrecs. Els responsabilitza d'un delicte contra la salut pública i d'un de falsificació de document públic.