Societat 04/05/2012

Felip Puig creu que amb els Mossos n'hi hauria hagut prou per blindar la reunió del BCE

En una entrevista a RAC1, el conseller d'Interior ha assegurat que el nombre de Mossos per protegir la reunió de la cúpula del BCE a Barcelona "era adequat" i opina que l'excés de policia ve de l'enviada per l'Estat

Ara
2 min
Felip Puig

BarcelonaEl conseller d'Interior, Felip Puig, ha explicat en una entrevista aquest matí de divendres a 'El Món a Rac1' que el nombre de mossos d'esquadra assignat a protegir la reunió de la cúpula del Banc Central Europeu a Barcelona "era adequat". Des del seu punt de vista, a l'hora de decidir quants policies posava l'Estat per protegir aquesta trobada, "el desplegament de l'Estat ha estat molt efectiu, fins i tot des del punt de vista visual". Així, ha donat a entendre que segons les previsions i informacions de les quals disposava, "amb els Mossos n'hi hauria hagut prou" per garantir la seguretat de la cimera a la capital catalana. Critica indirectament que l'excés de policia que s'ha pogut observar als carrers de Barcelona durant la cimera del BCE es deu a una excessiva presència de Policia Nacional espanyola i de Guàrdies Civils, no de Mossos d'Esquadra.

Puig ha assegurat que el problema no és que l'Estat no es refiés del paper de Catalunya en matèria de seguretat, sinó que volien que quedés clar "que l'Estat també cobria les personalitats que allí estaven presents". En aquest sentit, conclou que en la cooperació entre Estat i Generalitat a l'hora de preparar el dispositiu de seguretat per a la trobada del BCE, "les coses s'haurien pogut fer millor".

En tot cas, Puig ha celebrat que entre la imatge de la "rosa de foc" i "la d'una ciutat mitjanament tranquil·la", ahir dijous, que moltes mirades estaven posades en Barcelona, "s'ha aconseguit el resultat buscat", que era el d'evitar aldarulls.

Respecte a les crítiques que ha rebut sobre aquest dispositiu per exagerat, ha contestat les del seu company de federació, Josep Antoni Duran i Lleida, i ha remarcat: "Sóc conseller de l'Interior i tinc l'obligació de garantir la seguretat".

Per això, ha lamentat la imatge que han donat alguns mitjans de comunicació sobre el dispositiu de seguretat creat. Entre aquests, ha destacat la que va fer servir 'La Vanguardia' ahir, ja que creu que "no era neutra".

Sobre la protesta universitària d'ahir dijous, que va concentrar milers d'estudiants i treballadors de la universitat pública al centre de Barcelona i va coincidir amb l'esdeveniment del BCE, també ha destacat que no hi va haver aldarulls. És a dir, malgrat reconèixer l'excessiva presència policial als carrers de Barcelona, el conseller insisteix que "dóna pitjor imatge una ciutat amb incidents que una ciutat amb molta policia".

Felip Puig ha explicat que el desplegament policial per a la cimera del BCE ha costat a la Generalitat entre 400.000 i 500.000 euros.

stats