Societat 05/06/2012

Els diputats de SI denuncien Felip Puig i el Servei Català de Trànsit per les multes del #novullpagar

Els denuncien pels requeriments enviats als conductors que s'han negat a pagar els peatges

Acn
1 min

BarcelonaEls diputats de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) Uriel Bertran, Alfons López Tena i Toni Strubell han interposat dues denúncies contra el conseller d'Interior, Felip Puig, el director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Aregio, i la cap del Servei Territorial de Trànsit de Barcelona, Maria Assumpció Gil, pels requeriments enviats als conductors que s'han negat a pagar peatges en suport a la campanya #novullpagar.

Segons SI, els requeriments de Trànsit "poden suposar, pel cap baix, la presumpta comissió d'un delicte de coaccions i un altre de prevaricació administrativa dels funcionaris públics". Les denúncies les ha presentat Bertran a títol personal per dos requeriments que ha rebut per part del SCT que, segons assegura, vulnerarien diversos articles de la llei de règim jurídic de les administracions públiques i de la llei sobre trànsit, circulació de vehicles a motor i seguretat vial. A parer seu, els requeriments "pretenen objectius diferents als propis d'un procediment administratiu sancionador".

Bertran ha afirmat, a les portes de la Fiscalia Superior de Catalunya, que "el conseller Puig estava a bastament informat que la seva actuació no s'ajustava al dret tal com l'han advertit diverses vegades els Mossos d'Esquadra, que s'han negat a imposar aquestes multes il·legals". D'aquesta manera, ha demanat a la Fiscalia que faci "les actuacions necessàries per defensar els interessos generals".

De la seva banda, Alfons López Tena ha denunciat que "Felip Puig s'ha convertit en el cobrador del frac de l'empresa privada Abertis" i ha defensat que "els poders públics no es poden posar al servei d'una empresa privada".

Els diputats de Solidaritat han animat els ciutadans que han rebut aquest requeriment a interposar denúncia a la Fiscalia.

stats