Societat 30/04/2012

Felip Puig passa la pilota a Trias i l'alcalde diu 'no': el 15-M no podrà acampar a la plaça Catalunya

El conseller d'Interior ha assegurat que no farà marxar els 'indignats' si acampen sense aldarulls i si l'Ajuntament no ho demana. I, hores després, l'Ajuntament recorda que no es pot dormir a la plaça

Efe
2 min
L'acampada de plaça Catalunya/ FERRAN FORNÉ

BarcelonaLa permissivitat amb el 15-M que es podia desprendre de les declaracions del conseller d'Interior aquest dilluns al matí no és el que semblava. Si bé el departament d'Interior ha dit que no desallotjarà els 'indignats' si s'instal·len a la plaça Catalunya per celebrar el primer aniversari del moviment, l'Ajuntament ha deixat clar hores després que no permetrà l'acampada. I Felip Puig havia dit, justament, que només ordenaria desallotjar la plaça si ho demanava l'Ajuntament.

L'equip de Trias ha recollit la pilota llançada per Puig i, en declaracions a Efe, el primer tinent d'alcalde de Seguretat i Mobilitat, Joaquim Forn, ja ha dit que no s'oposaran al fet que es recordi el 15-M, però "amb una acampada no, perquè no ho permeten les ordenances".

"Manifestacions les que vulguin", ha afegit Forn, que ha assenyalat que les decisions sobre una eventual intervenció de les forces de seguretat dependrà de "la voluntat" que tinguin els manifestants.

Forn ha considerat que es poden acceptar concentracions limitades en el temps, però "de cap manera que la plaça Catalunya es converteixi en un campi qui pugui", en al·lusió al que va passar l'any passat.

Aquest matí, Felip Puig havia dit a TV3 que "l'ocupació de l'espai públic només serà objecte d'intervenció de la policia si hi ha risc per a la seguretat ciutadana o alteració de l'ordre públic". I, després de recordar que la regulació del civisme és competència de l'Ajuntament, ha recalcat que només actuarà amb les forces de seguretat si "l'alcalde demana el suport de la policia perquè es produeixen altercats".

"Tothom ha de poder exercir el dret de reunió, l'única limitació és si apareixen problemes d'ordre públic", ha afegit el conseller.

El moviment d''indignats' 15-M té intenció de tornar a acampar a la plaça Catalunya el pròxim 12 de maig i estar-hi durant tres dies per commemorar el primer aniversari del moviment reivindicatiu.

Després de les declaracions del passat 25 d'abril del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, en què advertia que les acampades són "actes il·legals", Puig s'ha mostrat avui menys contundent: "El ministre té el seu criteri, però per part del Govern la posició és de respecte al dret de manifestació, però també al de poder gaudir de l'espai públic".

stats