SUCCESSOS
Societat 03/03/2011

Felip Puig veu necessari un debat social sobre la prostitució

El conseller d'Interior demana definir el marc legal de la prostitució per actuar en relació amb la prostitució en espais públics i carreteres. Puig emplaça a fer un debat per tal de definir la situació de les prostitutes, perquè, ha dit, "no podem continuar movent-nos en la indefinició entre abolició o regulació".

Marta Català
1 min

BARCELONAEl conseller d'Interior, Felip Puig, ha dit avui que el tema de la prostitució no s'ha d'afrontar només des d'un punt de vista policial sinó que cal un debat social. A preguntes dels periodistes a Girona, el conseller ha dit que "haurem d'afrontar un debat social i polític previ. No ens podem continuar movent en la indefinició entre la regulació o l'abolició".

En aquest sentit, Puig ha dit que el que és necessari "no és tant una resposta de la policia, com una resposta del país a través dels seus representants polítics i dels seus legisladors. Si hem de resoldre des d'un punt de vista legal aquesta circumstància caldrà que ens definim cap a quin model anem. Amb la indefinició continuarem tenint aquest problema al carrer i al nostre espai públic".

El conseller ha anat més enllà i ha afegit que "des d'un punt de vista operatiu estic convençut que en els propers mesos actuarem amb una mica més de fermesa però sempre d'acord amb el marc que avui ens dóna la llei. I avui, lamentablement des d'un punt de vista administratiu i penal no tenim gaire més marge de maniobra".

Felip Puig, ha fet aquestes declaracions avui durant la primera visita que ha realitzat a la Regió Policial de Girona on ha mantingut una reunió de treball amb els comandaments policials del territori. L'objectiu de la visita és conèixer de prop les instal·lacions i les necessitats de cada un dels equips i mostrar-los el seu suport en aquesta nova etapa.

stats