Societat 19/04/2012

Fernández Díaz: "Barcelona no pot ser la capital antisistema d'Europa"

El ministre de l'Interior defensa en una entrevista a la cadena SER la seva proposta d'endurir el Codi Penal

Ara
1 min
Jorge Fernández-Díaz

BarcelonaJorge Fernández Díaz hi insisteix, encara que Alberto Ruiz Gallardón no hi estigui d'acord: cal endurir el Codi Penal perquè, segons ell, seria una mesura clau per evitar que "Barcelona sigui la capital antisistema d'Europa". El ministre de l'Interior ha defensat la seva tesi aquest dijous en una entrevista a la cadena SER, al programa 'Hoy por hoy', presentat per Carles Francino.

Segons el ministre, "atendre les noves realitats socials de violència" és una de les seves prioritats, i s'ha referit al que anomena "pràctiques de guerrilla urbana". "No pot ser que Barcelona sigui la capital antisistema d'Europa", ha apuntat.

Quan Francino li ha preguntat si manté la seva polèmica proposta d'enduriment del Codi Penal, ha respost: "Sens dubte". "Ara mateix, el Codi Penal no recull actuacions violentes que últimament s'estan produint", ha argumentat. Segons ell, "grups de persones es concerten prèviament mitjançant diversos mitjans per actuar violentament i de manera coordinada, mitjançant tècniques de guerrilla urbana".

"Sembla raonable que la societat tingui el dret i el deure de defensar-se", ha afegit el titular d'Interior. "Simplement, incrementant d'un any a dos la pena mínima per als violents reincidents es resoldria un problema jurídic", ha argumentat.

stats