Societat 08/02/2012

Fernández Díaz anuncia la posada en marxa d'un curs per formar els agents destinats als CIE

El curs incorporarà protocols d'actuació davant eventuals situacions d'emergència

Acn
2 min

BarcelonaEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha avançat aquest dimarts la posada en marxa d'un programa de formació específic dirigit als agents de la Policia Nacional espanyola que presten servei als Centres d'Internament d'Estrangers (CIE). Durant la sessió de control d'aquest dimarts al Senat, Fernández Díaz ha explicat que el programa ha estat dissenyat per la divisió de formació i perfeccionament de la Policia Nacional, i pretén dotar els policies destinats als CIE de coneixements concrets en matèria de prevenció de riscos en els centres, així com incorporar determinats protocols d'actuació davant eventuals situacions d'emergència.

El curs de prevenció de riscos laborals per a Centres d'Internament d'Estrangers (CIE) constarà de quatre mòduls referits a legislació, conceptes bàsics i sistema de gestió en prevenció de riscos laborals; valoració de riscos biològics i aspectes sanitaris; plans d'emergència i evacuació, i tècniques de primers auxilis. Estarà impartit per experts en les diferents disciplines que integren el pla formatiu i coordinat pel Centre d'Actualització i Especialització.

Els policies destinats al Centre d'Internament d'Estrangers de Madrid seran els primers a començar el curs, a finals de febrer. Aquesta formació s'ampliarà posteriorment i de forma progressiva durant el primer semestre de l'any als agents adscrits als CIE de Barcelona i Algesires. La segona meitat del 2012 es preveu que el facin els funcionaris de la resta de centres.

En resposta a una pregunta de la senadora de CiU Maria Rieradevall, el ministre ha assegurat que "per al govern i per al ministeri de l'Interior constitueix una prioritat la definitiva i adequada regulació dels CIE". A més, Fernández Díaz ha indicat que s'ha constituït un grup de treball que ja ha començat a elaborar un esborrany amb instruccions perquè el text, tot i tractar-se d'una norma reglamentària, compti amb el més ampli consens entre els grups parlamentaris i reculli les recomanacions fetes pel Defensor del Poble.

El ministre ha afirmat que "mentre les nostres fronteres segueixin sent permeables, no hi ha alternativa, els CIE són necessaris".

stats