SOCIETAT
Societat 31/05/2012

Alberto Fernández Díaz creu que "per enfortir el català no cal excloure el castellà"

El president del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Barcelona adverteix que el TSJC ha reconegut que el consistori "ha de dirigir-se als ciutadans en català i castellà"

Ara
1 min
Alberto Fernández i Ángeles Esteller, del PP, amb l'alcalde, Xavier Trias, de CiU, en un ple.

BarcelonaLes reaccions envers la sentència del TSJC que anul·la que el català sigui la llengua "preferent" a l'Ajuntament de Barcelona no s'han fet esperar. El president del Grup Municipal Popular al consistori, Albert Fernández Díaz, ha celebrat via Twitter la decisió judicial que ha donat la raó al recurs interposat pel seu partit. "Per enfortir el català no cal excloure el castellà", ha afirmat Fernández Díaz.

Segons el popular, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha reconegut que el consistori "ha de dirigir-se als ciutadans en català i castellà". Fernández Díaz ha recordat que en 32 anys d'ajuntament democràtic Barcelona no ha necessitat reglament lingüístic, i ha afegit que sorprèn que Trias i Hereu donessin suport a la proposta de crear-lo el 2010. "El reglament ha d'anar de la mà del bilingüisme", ha conclòs el president del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Barcelona.

stats