Societat 31/05/2012

Ferran Sancho: "Crearem un fons per ajudar a pagar els que ho necessitin"

2 min
Ferran Sancho: "Crearem un fons per ajudar a pagar els que ho necessitin"

El catedràtic d'anàlisi econòmica Ferran Sancho proposa que es redueixin els càrrecs de govern de la UAB per estalviar i establir un nou model de dedicació docent. Va guanyar la primera volta electoral amb el 36% de vots. Avui competeix amb un filòsof.

Solà promet retornar la pujada de preus als alumnes. Què hi diu?

No és realista, no té en compte la motivació política de l'augment de taxes, que no és incrementar els ingressos de la universitat sinó reduir el dèficit públic. Trobo molt injust l'augment, però cal respectar la llei.

Si no hi està d'acord, ho combatrà?

Crearem un fons de capital social, amb ingressos propis de la universitat perquè no depengui de moments econòmics ni polítics. Servirà per ajudar a pagar els que realment ho necessiten per motius de renda. Retornar els diners a tothom no és una sortida possible ni progressista.

Les protestes han generat tensions al campus. Com ho afrontarà?

Expressar les queixes és un dret inalienable de tothom, dins el respecte als drets de les altres persones. Hem de ser dialogants i buscar solucions compartides als problemes.

Què és el primer que pensa fer si assumeix el càrrec de rector?

Clarificar els comptes. Cal una radiografia de les finances de la UAB.

Els comptes aprovats per al 2012 a la UAB preveuen retallar 11 milions en personal. Els aplicarà?

Ja s'estan aplicant i aprovar-los no depèn del rector sinó del consell de govern i social. El que cal és que tot el que pugui ser reversible ho sigui. El decret del govern espanyol ha canviat les regles de joc a mig partit i cal aplicar elements de reversibilitat.

¿Si és escollit rector, quina UAB voldria deixar a 10 anys vista?

Necessitem una UAB que continuï el rumb de qualitat i recerca, que té molt ben marcat. També vull fer que els nostres programes formatius siguin atractius internacionalment. La UAB ja juga a la primera divisió de les universitats espanyoles, ara cal situar-la al capdavant en la xarxa global del coneixement.

stats