Universitats
Societat 31/05/2012

Ferran Sancho, escollit nou rector de la UAB

El catedràtic d'Anàlisi Econòmica derrota el de Teoria i Història de l'Educació Pere Solà amb un 55,53% dels vots a la segona volta de les eleccions

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaEl catedràtic d'Anàlisi Econòmica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Ferran Sancho ha sortit avui escollit nou rector de la UAB amb el 55,53% dels vots, mentre que el seu oponent a la segona volta de les eleccions, el catedràtic de Teoria i Història de l'Educació Pere Solà, n'ha obtingut el 43,4%.

Aquest és el resultat en nombre de vots ponderats a partir de la Llei Orgànica d'Universitats (LOU) aprovada pel govern del PP l'any 2001. Però segons ha destacat al candidatura de Solà, en nombre de vots, Pere Solà ha obtingut el 70% (5892 vots) i la candidatura de Ferran Sancho el 30% (2544 vots).

Sancho ha guanyat gràcies al vot dels professors i investigadors, mentre que Solà s'ha endut la majoria de vots dels estudiants i del personal d'administració i serveis. Amb tot, la participació ha estat més alta en el sector del professorat, amb un 73%, mentre que només el 15,2% dels estudiants ha votat. El 62,3% del personal d'administració i serveis ha votat, mentre que la participació entre el personal investigador ha estat del 29%.

stats