Turisme
Societat 13/06/2013

La Fira més important de creuers del Mediterrani arribarà a Barcelona el setembre del 2014

La Seatrade Med és bianual i ha escollit la capital catalana per primer cop perquè ja és el principal port d'Europa i del Mediterrani en nombre de creueristes

Ara
1 min

BarcelonaBarcelona acollirà l'any que ve la desena edició de la fira Seatrade Med, el principal congrés del sector de creuers de la Mediterrània. La convenció, de caràcter bianual, tindrà lloc entre els dies 16 i 18 de setembre de 2014 al Pavelló 8 de Fira Gran Via i aplegarà directius, professionals i experts de la industria creuerística de tot el món. El primer anys va tenir seu fixa a Gènova (de 1996 a 2004), i després va passar a ser itinerant: Nàpols (2006), Venècia (2008), Cannes (2010) i Marsella (2012), i el 2014 a Barcelona.

Seatrade Med inclou els principals actors de la indústria de creuers: constructors navals i reparadors, marines, proveïdors d'equipament interior de vaixells, empreses d'oci i entreteniment, proveïdors de tecnologies de la informació, societats de classificació, terminals de creuers, ports, entitats de turisme, consignataris, operadors turístics, associacions de creuers, hotels, aeroports i línies aèries, entre d'altres.

L'estreta col·laboració entre l'Ajuntament, Turisme de Barcelona, l'Agència Catalana de Turisme i el Port de Barcelona ha facilitat la designació de la capital catalana com amfitriona de la convenció.

En volum de creueristes i d'escales, el Port de Barcelona és el primer d'Europa i de la Mediterrània, i el quart port base de tot el món. Aquest any 2013 el Port de Barcelona espera arribar als 2,6 milions de creueristes, que suposaria pràcticament assolir la xifra rècord que es va registrar el 2011.

stats