Societat 05/01/2011

La Fiscalia Anticorrupció recorrerà l'arxivament per prescripció de quatre delictes fiscals de Carlos Fabra

La Fiscalia Anticorrupció ha comunicat a l'Audiència de Castelló la seva voluntat de recórrer l'arxivament de quatre dels cinc delictes fiscals presumptament comesos pel president de la Diputació de Castelló, el popular Carlos Fabra

Acn
2 min
El president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, arribant als jutjats de Nules on ha estat rebut per alguns simpatitzants.

ValènciaEl fiscal anticorrupció considera que s'ha vulnerat el dret a tutela judicial i entén que els delictes no han prescrit, segons la cadena SER, que cita fonts judicials. Fa dues setmanes, l'Audiència de Castelló va dictaminar que els presumptes delictes de Fabra haurien prescrit i va validar, així, un recurs del mateix president de la corporació. Continua en marxa, però, un procediment per tràfic d'influències, suborn i l'altre delicte fiscal, el de l'exercici 1999.

El fiscal anticorrupció, Luis Pastor, recorrerà la decisió de l'Audiència de Castelló d'arxivar, perquè havien prescrit, quatre dels cinc delictes fiscals que presumptament hauria comès el popular Carlos Fabra. Hisenda hauria detectat ingressos de 5,3 milions sense justificar entre els anys 1999 i 2004, de manera que Fabra s'enfrontaria a una acusació de la fiscalia que podria comportar 15 anys de presó, 10 d'inhabilitació i una multa de 2,3 milions.

Segons informa la cadena Ser, Pastor consideraria que els delictes no haurien prescrit i que, amb l'arxivament, l'Audiència de Castelló estaria vulnerant el dret a tutela judicial del cas.

L'origen del procés és una denúncia d'Hisenda per unes presumptes irregularitats en l'exercici de la renda de l'any 1999. Fabra hauria ingressat 5,3 milions d'euros sense justificar des de 1999 a 2004.

L'acusació també demanava vuit anys de presó i 1,1 milions a la seva dona, Maria Amparo Fernández, per delicte fiscal, així com quatre anys de presó i una multa de 600.000 euros per a l'empresari Vicente Vilar i la seva dona.

Tots quatre estaven acusats de falsejar documentació per obtenir autoritzacions del ministeri d'Agricultura i fabricar productes fitosanitaris en les seves empreses, a més d'ocultar ingressos a Hisenda.

El procés es va iniciar arran de la denúncia de l'empresari Vicente Vilar, que va acusar el president del PP a Castelló de cobrar-li quantioses comissions per fer-li de mitjancer en l'obtenció de llicències per elaborar productes fitosanitaris. L'empresa que els fabricava estava a nom de les dones de Fabra i Vilar.

stats