SOCIETAT
Societat 02/12/2011

Fiscalia i Generalitat acusen els piròmans d'Horta d'homicidi imprudent i d'incendi forestal intencionat

La defensa demana una avaluació psiquiàtrica dels dos acusats

Acn
2 min

BarcelonaEl ministeri fiscal i la Generalitat han coincidit a acusar Juan Antonio Paz i Lorenzo Forner per un delicte d'incendi forestal intencionat i també pels delictes d'homicidi imprudent per la mort de cinc bombers de Graf Lleida el juliol de 2009 al foc d'Horta de Sant Joan.

Així s'ha confirmat en l'acte de concreció de les acusacions contra els dos piròmans celebrat aquest divendres als jutjats en Gandesa. Forner i Paz han reconegut davant del jutge ser responsables d'un delicte d'incendi forestal per imprudència i les seves defenses han demanat una valoració psiquiàtrica per conèixer l'estat psicològic dels seus clients i si presenten trets de piromania.

Finalment, Juan Antonio Paz i Lorenzo Forner han estat acusats, tant pel ministeri fiscal com per la Generalitat, per un delicte d'incendi forestal intencionat i per cinc delictes d'homicidi imprudent. Les acusacions populars, que representen les famílies dels bombers Graf Lleida morts en el foc d'Horta, els acusen únicament pel delicte d'incendi forestal intencionat, mantenen la imputació pels homicidis imprudents per a Delta 0, i ja han avançat que sol·licitaran una pena de 20 anys de presó per a cadascun dels piròmans.

Segons ha explicat l'advocat Pau Simarro, els dos acusats per l'incendi d'Horta de Sant Joan han reconegut la seva responsabilitat en el foc i han al·legat "imprudència" en els fets.

El jutge haurà de decidir ara si accepta que es duguin a terme les proves psiquiàtriques, una demanda que podria respondre a una estratègia de les defenses de Juan Antonio Paz i Lorenzo Forner per dilatar el procés. I és que com ha detallat Simarro, un cop es resolgui i es duguin a terme, o no, els exàmens psiquiàtrics, només quedarà pendent que les parts concretin les penes que sol·liciten per a Paz i Forner.

Paral·lelament, l'Audiència Provincial de Tarragona ha de resoldre els recursos presentats per la Fiscalia, on es demana la unificació de les causes contra els piròmans i contra Delta 0, i també el recurs de la defensa de Carles Font que sol·licita l'anul·lació de la imputació de Delta 0 per cinc delictes d'homicidi imprudent. A tot, Simarro ha apuntat que els recursos podrien resoldre's al mes de gener i que el judici es podria celebrar, segons l'advocat, a la primavera de l'any vinent.

stats