La fiscalia demana condemnar per violació i no per abusos dos homes que van atacar una dona a la sortida d'un bar

L'Audiència no hi veia violència ni intimidació perquè la dona no s'havia resistit als agressors

La fiscalia ha presentat un recurs contra la sentència de l'Audiència de Lleida que condemnava a quatre anys i mig de presó un home i el seu nebot per haver atacat sexualment una dona a la sortida d'un bar a Vielha (Vall d'Aran). La sentència considerava que es tractava d'un cas d'abusos i no de violació perquè la víctima no es va resistir físicament, tot i que el tribunal admetia que va dir diverses vegades "no" plorant als seus agressors mentre la forçaven. Segons l'Agència Catalana de Notícies, la fiscalia ha demanat al Tribunal Superior de Justícia que condemni els acusats per agressió sexual o que encara que no hi vegi aquest delicte els elevi la pena de presó fins als set anys.

Es dona el cas que l'advocat que defensa els dos condemnats és el mateix que porta la majoria dels membres de la Manada, condemnats per abusos i no per agressió sexual per l'atac en grup a una jove als Sanfermines del 2016.

Ni violència ni intimidació

La sentència considerava provat que la jove "plorant, va dir repetidament «no» i «sisplau, para»" als dos agressors però arribava a la conclusió que els dos homes –que van assegurar al judici que les relacions sexuals havien estat consentides– no van "utilitzar la violència ni la intimidació". Segons el tribunal, els condemnats van abusar de la víctima "aprofitant-se del seu caràcter vulnerable, cosa que, juntament amb les begudes alcohòliques i ansiolítics que havia pres, podria haver afeblit la seva capacitat de defensa, i que això ja va fer innecessari recórrer a actuacions violentes o intimidatòries".

Els dos acusats estan en presó preventiva des del moment que van ser detinguts, l'agost del 2017. El seu advocat, però, va dir que demanaria que els posessin en llibertat després de conèixer la sentència de l'Audiència de Lleida.

Més continguts de