La fiscalia de Navarra recorre al Suprem la sentència de la Manada i demana l'ingrés a presó dels condemnats

Insisteixen que va ser una agressió sexual i no només un abús

La fiscalia de Navarra presentarà un recurs de cassació davant del Tribunal Suprem pel cas de la Manada, ja que considera que els fets pels quals se'ls condemna són constitutius "d'agressió sexual i no només d'abús sexual", a diferència la sentència dictada per la Sala del Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Navarra, que els va condemnar a de 9 anys de presó.

El TSJN va mantenir la pena de nou anys de presó per als cinc integrants del grup, que des del juny passat estan en llibertat provisional a l'espera, precisament, de saber la resolució de l'alt tribunal. Igual que va fer l'Audiència, el tribunal va descartar que l'atac en grup fos una violació perquè entén que no es va produir cap situació de violència ni d'intimidació, els dos requisits que exigeix el Codi Penal actualment per parlar d'agressió sexual. "Els abusos no semblen haver-se obtingut doblegant la víctima amb la força física o amb l'amenaça d'un mal imminent i greu", va concloure la sentència.

El TSJ de Navarra confirma la condemna per abusos i no per violació a la Manada

A més, a l'escrit, la fiscalia ha demanat també l'ingrés a presó dels cinc membres de la Manada, una vegada el TSJN ha confirmat la condemna de tots ells com a autors del delicte.

Més continguts de