La Fiscalia presenta dues denúncies per tuits catalanòfobs després de la tragèdia de Germanwings

Va concloure el 19 de febrer la investigació instada pel col·lectiu Drets. Ha comunicat a altres fiscalies provincials de l'Estat els tuits ofensius realitzats per ciutadans d'altres territoris

La Fiscalia de Barcelona ha presentat una denúncia als jutjats de la capital catalana i una altra al de Cerdanyola del Vallès per comentaris ofensius a la xarxa social Twitter contra els catalans i altres col·lectius als quals pertanyien víctimes de l'accident de Germanwings, denunciats fa un any. Segons ha informat aquest dimecres en un comunicat la fiscal en cap de Barcelona, Anna Magaldi, la Fiscalia va concloure la investigació el 19 de febrer, va presentar aquestes dues denúncies i va comunicar a altres fiscalies provincials els comptes de Twitter identificats de ciutadans d'aquests territoris que també van fer comentaris ofensius.

La investigació la va començar el Servei de Delictes d'Odi i Discriminació de la Fiscalia de Barcelona el 27 març del 2015 després d'una denúncia de l'associació Drets, a la qual després se n'hi va afegir una altra presentada per l'Ajuntament de Barcelona el 2 d'abril del mateix any. La Fiscalia, argumenta en el comunicat, va encarregar la investigació als Mossos d'Esquadra i, per la seva complexitat, va demanar una pròrroga als sis mesos que havia de durar inicialment. La Fiscalia General de l'Estat va autoritzar la pròrroga, i la investigació es va prolongar fins a la presentació de les denúncies als jutjats.

Rèplica a la denúncia de Drets

La Fiscalia ha respost així al col·lectiu Drets, que va denunciar els fets, després que aquest dimecres deplorés en un comunicat que encara no s'havia cursat cap denúncia contra cap dels 38 autors de comentaris catalanòfobs. Drets ho atribuïa a la "connivència de l'Estat amb el maltractament sistemàtic que pateix la ciutadania catalana".