SOCIETAT
Societat 10/11/2011

La Fiscalia ordena obrir la tomba d'un 'nen robat' a Barcelona

Es tracta de la primera exhumació ordenada per Fiscalía a nivell espanyol

Laura Díaz-roig
1 min

BarcelonaLa Fiscalia de Madrid ha ordenat obrir un sepulcre i exhumar el cos d'un suposat nen robat a Barcelona per comparar l'ADN del cos amb el d'una de les dones que va denunciar que li van robar el fill.

Es tracta de la primera exhumació per aquest cas que ordena la Fiscalia a nivell espanyol. Les demés exhumacions practicades fins ara han estat privades, per petició de les famílies, i sense intervenció judicial.

Tot i que el cas es porta des de Madrid, on la dona va donar a llum, el nadó va ser enterrat en un cementiri de Barcelona.

Fiscalia de Barcelona, que va començar a investigar més tard que a Madrid, està estudiant les històries clíniques que va sol·licitar sobre els 104 casos de nens robats que investiga, després d'haver pres declaració a tots els afectats. Segons fonts judicials, les exhumacions es faran sempre que hi hagi indicis de criminalitat i que els cossos no es trobin en fosses, sinó en tombes individualitzades, ja que és l'unica forma de poder identificar els ossos.

El procés d'instrucció dels nens robats és molt complicat, ja que serà difícil identificar els cossos dels nens i els culpables dels robatoris. Tot i així, la Fiscalia segueix treballant intensament.

stats