Societat 13/07/2012

Física i Matemàtiques de la UAB desbanca Medicina com la carrera amb la nota més alta

Més de 48.000 estudiants s'han preinscrit a la universitat, un 5% menys que l'any passat

Sònia Sánchez
2 min

BarcelonaEl grau de Física i Matemàtiques de la UAB és la carrera amb la nota de tall més alta d'enguany, amb un 12,544 sobre 14 i 20 places, i deixa en segon lloc Medicina de la UB, amb un 12,332, que els últims anys era la primera de la llista. Tot i això, Medicina a la UB és la carrera més demanada.

Un total de 48.240 alumnes s'han preinscrit per al curs vinent de la universitat, uns 2.400 menys que l'any passat, que en van ser 50.650. Han baixat en 410 els preinscrits més grans de 25 anys (un 21% menys) i en 449 els que volen fer una segona carrera (un 22% menys), però també han baixat en uns 800 (2%) els alumnes procedents de selectivitat i FP. A més, prop de 700 alumnes més no s'han preinscrit encara perquè han sol·licitat la doble revisió del seu examen de selectivitat.

El secretari general del CIC, Claudi Alsina, ha assegurat que l'augment de les taxes universitàries "no té res a veure" amb aquesta davallada a les preinscripcions, mentre que el coordinador de l'Oficina d'Orientació per a l'Accés a la Universitat, Jesús Maria Prujà, va apuntar que es preveu que la xifra final sigui molt més alta un cop fetes les correccions de la selectivitat i les preinscripcions d'aquells que no han entrat a cap de les opcions escollides.

"La nostra previsió final no és de baixada", va afirmar, recordant també que, en tot cas, el nombre de places que ofereix el sistema universitari català està encara molt per sota de les preinscripcions, amb unes 40.000 places.

El 64% dels alumnes preinscrits ha obtingut plaça al centre que havien escollit en primera opció, una proporció similar a l'any passat, quan en van ser el 63%.

El Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) ha presentat aquest divendres les notes d’admissió per a cadascuna de les titulacions. L'ARA permet consultar totes les notes de tall de les universitats catalanes.

stats