Foc creuat a Badalona per la contractació de la dona d'un regidor

Albiol demana el "cessament immediat" d'Àlex Mañas, que defensa la legalitat del procés 

No passa un dia sense que es visqui un nou episodi d'acusacions i tensió a Badalona entre el Partit Popular, amb Xavier García Albiol com a cap més visible, i l'Ajuntament, encapçalat per l'alcaldessa Dolors Sabater. La polèmica ha esclatat aquest dijous després que La Vanguardia publiqués que el regidor Àlex Mañas havia contractat la seva dona per un càrrec com a tècnic de medi ambient, que és la seva àrea.

Hores després, Albiol, president del PP de Badalona i exalcalde, ha comparegut per avisar que demanarà el "cessament immediat" de Mañas si no donen una explicació convincent en una comissió. Albiol ha dit també que Mañas "té molta barra" per haver "enxufat" la seva dona, i també l'ha acusat de "mentir" per haver afirmat que aquest procés de selecció l'havia dut a terme el SOC (Servei d'Ocupació de Catalunya) i no l'Ajuntament.

Per reforçar la seva crítica, Albiol ha presentat un document del SOC que assegura que "la selecció la fa l'Ajuntament de Badalona". L'assenyalat, Mañas, ha refusat fer declaracions perquè l'afecten de manera "personal" i en el seu lloc ha donat explicacions el tinent d'alcalde José Téllez. "El SOC obre un procés de selecció i els requeriments són que sigui algú llicenciat en dret i amb algun tipus d'experiència en administració local, cap vestit a mida com s'ha dit. A partir d'aquí el SOC fa una preselecció de tres persones i els ordena amb els seus criteris. L'Ajuntament sempre selecciona el primer candidat dels tres que ens envia el SOC", va explicar.

D'altra banda, l'alcaldessa Dolors Sabater va amenaçar d'emprendre accions legals contra el mateix Albiol per un delicte d'odi en la seva campanya per la paralització de la construcció d'un oratori musulmà. La polèmica ha sorgit arran d'un pamflet informatiu en què el PP de Badalona assegura que el barri d'Artigues, on s'està construint la mesquita, no podia permetre's un nou centre de culte per a unes 200 persones perquè ja n'hi ha tres, de diferents confessions, a la mateixa zona.

Sabater ha denunciat que Albiol "torna a fer una campanya de trencament de la nostra cohesió social i de persecució cap a persones de la ciutat per la seva creença religiosa", informa Efe, per tal de "buscar rèdit electoral" de cara a les municipals del 2019. Albiol ha respost que "no es tracta d'una campanya", sinó "d'informar els veïns" d'una construcció que no correspon amb "el disseny i el model de la ciutat".

El foc creuat va arribar només un dia després que l'Ajuntament decidís retenir 10.000 euros de dietes a Albiol per absentisme, mesura que el president del grup municipal, Juan Fernández, va qualificar de "mafiosa" i amb cap base legal. La successió de retrets i denúncies creuades coincideix amb les setmanes posteriors a la moció de confiança que va perdre l'alcaldessa en perdre el suport del PSC pel seu suport institucional als presos polítics i al Procés. Els partits constitucionalistes tenien un mes per presentar una moció de censura des de llavors.

Ara els queden 20 dies, però el PP encara espera que el PSC els proposi una data i lloc de reunió, segons va dir ahir Albiol. Per ara els socialistes només han enviat una carta proposant al PP que una comissió tècnica gestioni el govern de la ciutat en l'any que queda abans de les pròximes municipals. El PSC garanteix que no farà alcalde Albiol i la comunicació entre els dos partits no sembla gaire fluïda. El que sembla clar és que tant ells com la resta de partits del ple ja han començat una precampanya de cara a les municipals de l'any que ve.

Més continguts de