Foment assegura que les emergències dels aeroports són responsabilitat de les comunitats

El secretari d'estat d'Infraestructures considera que el temps d'atenció mèdica en el cas de la jove embarassada que va morir a Girona va ser "raonable"

El secretari d'estat d'Infraestructures, Transports i Habitatge, Rafael Catalá, ha assenyalat aquest dijous, arran de la mort d'una jove britànica embarassada a l'aeroport de Girona, que els serveis d'emergències dels aeroports funcionen a tot el país "amb molta qualitat" i ha recordat que la seva gestió correspon a les comunitats autònomes i als ajuntaments, i no a Aena.

Catalá ha fet aquestes declaracions a la Comissió de Foment del Congrés dels Diputats, en resposta a una intervenció del diputat de CiU Pere Macias, que ha manifestat que la supressió de les atencions mèdiques als aeroports pot comportar "problemes". Macias ha afegit que "aquesta obsessió per l'austeritat la voldríem veure més a no comprar cotxes de luxe per a directius i a mantenir els serveis sanitaris".

El secretari d'estat ha precisat que "convé analitzar el cas concret" de la noia morta a Girona, però ha afegit que l'atenció mèdica es va produir en un termini de 13 a 14 minuts. Ha reconegut que no sap si aquest temps d'atenció és l'adequat, però ha considerat que és "bastant raonable".