Foment rectifica i acorda construir el tren llançadora al Prat que unirà la T1 i la T2

L'acord s'ha tancat aquest dijous a la tarda quasi per sorpresa, quan la Generalitat fa temps que havia acceptat reduir el cost de l'obra renunciant a tenir una estació a la T2. Les obres començaran entre l'abril i el maig i duraran tres anys i mig

El tren llançadora que unirà el centre de Barcelona i l'aeroport del Prat finalment sí que s'aturarà a la T2. En una reunió entre el ministeri de Foment i el departament de Territori i Sostenibilitat ahir a la tarda, van arribar a un acord per tirar endavant l'obra, però no com havien acordat en les últimes trobades, sinó recuperant del calaix el projecte constructiu ja redactat i adjudicat que va elaborar la Generalitat fa anys. 

Aquest projecte estava bloquejat perquè l'Estat no disposava de pressupost i, davant el retard, la Generalitat va modificar el projecte per fer-lo més econòmic i viable.

Finalment l'Estat destinarà 220 milions d'euros a executar l'obra civil. Foment també obrirà un concurs per assumir la construcció de les instal·lacions i l'explotació del servei de tren per un valor de 75 milions d'euros més.