SOCIETAT
Societat 04/12/2010

Els controladors tornen als seus llocs de treball però la normalitat encara trigarà

La presència de l'exèrcit i l'estat d'alarma decretat per mobilitzar els tècnics com a personal militar posa fi a la vaga. Encara no s'enlairen avions i costarà dies tornar a la normalitat el trànsit aeri

Elena Freixa / Sílvia Barroso
1 min

BarcelonaEls controladors aeris han tornat als seus llocs de treball aquest dissabte al migdia, segons ha confirmat el ministeri de Foment, seguint les ordres dels militars després que el govern espanyol hagi decretat l'estat d'alarma. El decret mobilitza els tècnics de trànsit aeri com a personal militar, de manera que negar-se a acudir a la feina significa cometre un delicte castigat pel Codi Penal militar.

A l'aeroport del Prat ja hi ha la plantilla completa del torn d'aquest dissabte, però tant a l'aeroport barceloní com a la resta encara trigarà molt a tornar la normalitat. S'espera que a partir d'aquesta tarda es puguin reprendre els vols, tot i que cal la conformitat d'Eurocontrol, que havia anunciat el tancament de l'espai aeri fins a les set.

Quan comencin les operacions, cosa que implica també que les companyies aèries han de tenir temps de reorganitzar-se i reorganitzar els passatgers que encara vulguin volar, encara caldran "dies" per recuperar la normalitat, segons ha advertit el conseller en funcions de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal.

stats