Forn insisteix a Maragall en la llista unitària per Barcelona: "Encara hi som a temps"

El candidat de JxCat respon a la petició del republicà d'un pacte postelectoral d'unitat d'acció

"La unitat és la nostra principal eina: construïm-la de manera clara i sense ambigüitats". Així conclou la carta pública que ha enviat l'alcaldable de Catalunya, Joaquim Forn, al republicà Ernest Maragall com a resposta a la idea de firmar un acord per a la unitat d'acció sobiranista després de les eleccions municipals. Forn insisteix, un cop més, en la idea d'una llista unitària per a la capital. "Encara hi som a temps", assegura. I afirma que aquesta llista conjunta és "garantia d'èxit" i que permetria assolir els objectius que Maragall marcava en la seva crida a les forces sobiranistes d'acordar una línia d'acció per després del 26-M.

Maragall vol un acord preelectoral amb els sobiranistes a Barcelona

En la seva missiva, Forn remarca que no ser la força més votada a les municipals pràcticament impossibilita formar govern i, per tant, demana a ERC que s'avingui a tirar endavant un projecte comú: "Des del meu punt de vista, deixar passar l'oportunitat de guanyar clarament les
eleccions de Barcelona és un error polític que el sobiranisme no pot cometre".

Per això, demana a l'alcaldable "aparcar els dubtes" per assegurar el canvi en el govern municipal. I demana que l'entesa vagi més enllà del debat independentista i serveixi també per acordar actuacions sobre temes espinosos com l'habitatge o la seguretat. Maragall, de fet, va fer una crida a pactar un govern a tres bandes entre Forn i Colau, una opció que JxCat va rebutjar en entendre que era una fórmula per mantenir Colau al govern. 

Maragall planteja un pacte amb Colau i Forn per governar Barcelona

Forn assegura en la seva carta que ja ha parlat d'aquestes possibilitats amb Maragall a Lledoners i amb Oriol Junqueras en nombroses ocasions en els més de 500 dies que fa que són a la presó. "Compromís absolut amb la unitat d'acció", assegura Forn, que insisteix en la via de la llista úncia.