Societat 15/07/2012

França reconeix la catalanitat del Canigó i el declara "gran paratge"

La decisió es va prendre a l'abril i es va fer efectiva aquest divendres

Ara
1 min

BarcelonaLa ministra francesa d'Ecologia, Desenvolupament Sostenible i Energia, Delphine Bato, va signar aquest divendres el canvi de la denominació oficial de la muntanya del Canigó, que en reconeix la catalanitat, i deixa enrere l'antiga denominació oficial 'Canigou'. El ministeri reconeix el Canigó com "la muntanya sagrada de Catalunya" i afegeix que això en justifica la nova denominació.

Aquest reconeixement arriba amb la declaració del massís de "gran paratge", etiqueta que premia "el valor excepcional del lloc, la qualitat del manteniment i l'interès del projecte de conservació, gestió i desenvolupament".

La catalanització del nom oficial i la declaració de "gran paratge" eren des de fa anys al punt de mira del Consell Regional del Llenguadoc-Rosselló i del Consell General dels Pirineus Orientals, que van posar en marxa una campanya per aconseguir aquestes fites.

L'abril passat, a París, el president de la regió Llenguadoc-Rosselló, Christian Bourquin, va assistir juntament amb diversos alcaldes de la zona a una reunió de la comissió ministerial que atribueix la denominació de "gran paratge". En aquella reunió ja es va conèixer la decisió que el ministeri va acabar fent efectiva aquest divendres.

stats