Societat 17/04/2012

França, el país més "groller" amb els turistes

Una enquesta feta a 1.200 persones d'arreu del món l'assenyala com el país del qual és més fàcil emportar-se un mal record. A l'altre extrem de la llista hi ha el Brasil, molt més agradable per als viatgers

Ara
2 min
França / THINKSTOCK

BarcelonaEl lloc web Skyscanner ha realitzat una enquesta entre els seus usuaris per esbrinar quins són els països que resulten menys agradables per als turistes. Aquest web ha promogut una consulta en línia que ha rebut més de 1.200 respostes des d'Europa, l'Amèrica del Nord i Austràlia. El lloc, especialitzat en cerques de vols i hotels, preguntava als seus usuaris sobre els destins en els quals els autòctons mai riuen i en què la gent és particularment poc amistosa.

Segons publica 'Forbes', els francesos s'han emportat el primer lloc com a nació menys agradable per als visitants, amb més del 19% dels vots. La seva reputació de seriosos i poc acollidors s'ha vist representada en les respostes d'aquesta mostra. Skyscanner ha assenyalat que "són coneguts per molts dels seus veïns europeus per la seva abrupta naturalesa, sobretot quan es tracta d'atendre turistes estrangers".

L'editor d'aquest web, Sam Baldwin, diu que els resultats han estat més o menys els que s'esperaven. "No és estrany que els francesos hagin resultat molt votats com la nació més grollera", assegura. "Sembla que aquest és un dels estereotips més comuns, encara que no sigui necessàriament cert", afegeix Baldwin.

Regne Unit

Un dels resultats més interessants és observar com els britànics se senten respecte a ells mateixos. "Al voltant del 60% dels enquestats eren britànics, i aquests han sortit elegits com la tercera nació més grollera", atenent als resultats. De fet, en una enquesta que havia realitzat Skyscanner anteriorment, els britànics van sortir elegits els 'pitjors turistes del món'.

El predomini dels britànics com a participants de l'enquesta també podria explicar els resultats de França en aquest sondeig, tenint en compte la rivalitat històrica entre francesos i britànics.

Rússia

Entre els francesos i els britànics, els més votats van ser els russos, que han obtingut el segon lloc. D'acord amb Tatiana Danilova, gerent del mercat rus per a Skyscanner, alguns trets que fan percebre "els russos com a maleducats són qüestions culturals".

"Els russos solen ser més directes en parlar, cosa que pot ser interpretada com de mala educació", diu Danilova. "L'idioma rus no és tan curós com l'anglès, així que quan els russos parlen anglès poden sonar grollers per a un britànic, encara que no sigui la seva intenció".

Fora del pòdium, Alemanya ocupa el quart lloc, amb un 9,9% dels vots; la Xina, amb el 4,3% de les respostes, n'ocupa el cinquè, i els EUA, amb el 3,3% dels vots, obté el 6è lloc. L'estat espanyol és el setè estat més votat com a "poc agradable" per als viatgers, amb un 3,1% dels vots.

El Brasil

A l'altre extrem de la llista, el Brasil ha estat qualificat com el país menys "groller" per part dels enquestats. Només ha obtingut un 0,08% dels vots. "Els brasilers són en general molt càlids, acollidors i oberts als visitants", explica Mateus Rocha, gerent de desenvolupament de mercat de Skyscanner per al Brasil.

Podeu consultar la llista de quins són els 20 països escollits en l'enquesta.

stats