Societat 15/07/2011

Francesc Soler conduirà 'El matí de Catalunya Ràdio' durant l'estiu

Catalunya Ràdio va presentar ahir la graella d'estiu, que s'estrena dilluns i es mantindrà fins al 4 de setembre. Francesc Soler encapçala una llista de presentadors formada principalment per noms de la casa.

Albert Castellví Roca
2 min
La programació d'estiu de Catalunya Ràdio tindrà cares conegudes com la d'Elisabet Carnicé, que presentava el TVist a TV3.

Barcelona.La veu de Francesc Soler serà la primera que molts catalans sentiran a partir de dilluns quan es llevin. Catalunya Ràdio ha confiat en aquest membre dels serveis informatius per conduir durant l'estiu El matí , un espai que coneix bé perquè durant l'any l'ha presentat els festius intersetmanals. Per això el director de l'emissora, Ramon Mateu, creu que Soler "no és una aposta", sinó un valor segur.

El matí de Catalunya Ràdio d'es tiu endarrerirà l'inici fins a les 7.00 h, i s'allargarà fins a les 13.00 h. Durant sis hores, el programa estarà al cas de l'actualitat i rebrà nombrosos col·laboradors, com Mari Pau Huguet -que visitarà festes majors-, Carolina Ferre -que repassarà l'actualitat del cor- i l'escriptor Jordi Llovet -que recomanarà clàssics literaris-. Tot plegat, diu Soler, amb un objectiu clar: "He rebut el programa en unes condicions òptimes, com a líder de la ràdio a Catalunya, i intentaré tornar-lo almenys igual".

Una graella de la casa

L'altre nom destacat d'aquesta graella d'estiu és el d'Elisabet Carnicé, que presentarà cada tarda (de 16.00 h a 19.00 h) Factor estiu , un espai que vol ser una "protecció perquè l'estiu no ens cremi als que venim d'un hivern que potser ja ens ha cremat". Carnicé defineix el programa amb una declaració de principis: "A l'estiu hi som per passar-nos-ho bé".

Carnicé i Adam Martín, que es posarà al capdavant d' El suplement els matins dels caps de setmana, són les excepcions d'una programació feta principalment "amb gent de la casa", com destaca Mateu, que agraeix als treballadors de l'emissora el seu "esforç" per fer possible una programació "ambiciosa" i "amb compromís de servei públic", però adaptada a les "limitacions pressupostàries" a què està sotmès el mitjà.

A banda d'habituals dels estius, com Balles? o Tintín a la ràdio , la nova programació inclou, entre altres, El concurs (de 13.00 h a 14.00 h), conduït per Enric Lucena, o l'espai d'entrevistes Opció personal (de 22.00 a 23.00 h), amb Marta Romagosa.

stats