Societat 28/10/2011

Homs creu que Peces-Barba té una visió "imperialista" de les relacions Catalunya-Espanya

El portaveu del Govern troba "més inquietant encara el silenci" dels líders espanyols

Acn
1 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha dit aquest divendres que les declaracions de Gregorio Peces-Barba –segons les quals a Espanya potser li hauria anat millor si s'hagués quedat amb els portuguesos i no amb els catalans– denoten que l'expolític i jurista té "una perspectiva de la vida certament imperialista". En declaracions a Catalunya Ràdio, Homs ha afegit que Peces-Barba ha tractat el país "com si fóssim una colònia" i ho ha considerat tot plegat "lamentable". A banda, ha afegit que encara troba "més inquietant" que cap líder espanyol hagi censurat les paraules de l'expresident del Congrés dels Diputats.

Homs s'ha mostrat especialment molest amb l'expressió (que ha repetit en castellà) "quedarse" que va fer servir Peces-Barba. "Me quedo con estos y los otros los dejo", ha recordat –també en castellà– que va dir l'expresident del Congrés. Aquestes expressions són les que, a parer d'Homs, destil·len "una perspectiva de la vida certament imperialista, tractant-nos com si fóssim una colònia". Homs ha afegit que tot plegat "realment és molt lamentable".

Però la crítica de Francesc Homs no ha acabat aquí, i l'ha fet extensiva a la resta de la classe política espanyola: "Trobo més inquietant encara el silenci de molts líders de la política espanyola. Fins ara no he escoltat a ningú".

Aquesta actitud l'ha portat a dir: "Això és el que tenim desgraciadament en molts àmbits de la política espanyola o del món que es relaciona amb la política espanyola. Molt sovint alguns ens diuen que això només ve de la banda del PP. Aquest senyor no és del PP, és de la banda del PSOE".

stats