Societat 15/12/2011

Fred i neu de cara al cap de setmana

Demà el vent bufarà amb ratxes fortes gairebé arreu

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Un altre dia de núvols prims que enterboliran el cel però que no deixaran cap tipus de precipitació. Avui també farà vent, anirà a més amb el pas de les hores tot i que durant la nit ja ha bufat amb cops de fins a 87 km/h a Siurana, 70 a Prades o 65 a Premià de Mar, segons dades de la xarxa Meteoclimatic. Les temperatures seran més baixes, i en general la sensació de fred al migdia serà més notable, abrigueu-vos més.

Demà caldrà vigilar amb el vent perquè bufarà amb ratxes fortes ja des del matí, no tan sols a les comarques on hi sol ser més habitual, sinó que a bona part del país els cops de vent d'entre ponent i mestral superaran els 50 km/h. Al Pirineu i a les terres de l'Ebre és on probablement hi bufarà més fort, amb cops que podran superar els 100 km/h, Meteocat així ho preveu. L'Agència Espanyola de Meteorologia té activada l'alerta groga també al País Valencià i a les Illes.

Entre demà a la tarda i diumenge s'obrirà un període de nevades al Pirineu, afectaran sobretot el vessant nord (Vall d'Aran, nord del Pallars i Andorra) i en tot el cap de setmana deixaran probablement més de 20 cm a les cotes altes. La cota baixarà per primer cop aquesta tardor per sota dels 1500 metres i dissabte podria afectar totes les cotes a la Vall d'Aran. A la resta el cap de setmana també serà el primer amb sensació d'hivern: temperatures sota zero a força comarques interiors i un vent més feble que augmentarà la sensació de fred. En general però hi haurà més sol que núvols i no plourà.

Trobareu la previsió per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo

stats