SOCIETAT
Societat 08/10/2012

Frustració i ràbia dels alcaldes per la N-II mortal

Fa 17 anys que lluiten pel desdoblament de la via a Girona, on hi ha hagut 14 morts el 2012

Elisabet Escriche
1 min
PERILL CONSTANT Catorze persones han perdut la vida aquest any a la carretera N-II, al seu pas per les comarques gironines des de Tordera fins a la Jonquera. En els últims quatre anys n'han mort 65.

GironaTallar la carretera en reiterades ocasions, enviar centenars d'escrits a Foment per demanar que agilitzi les obres o solucions alternatives, desplaçar-se a Madrid per aconseguir que s'escolti el territori, anar a la seu del PP de Girona per exigir als seus màxims representants que els donin un cop de mà, reunir-se amb el conseller de Territori i Sostenibilitat i amb els consells comarcals i, fins i tot, escriure una carta a Foment cada cop que hi ha un accident mortal.

Aquesta és només una petita llista de les accions que han dut a terme els ajuntaments gironins per on passa la N-II en els últims disset anys amb un únic objectiu: desdoblar d'una vegada per totes el centenar de quilòmetres d'aquesta via des de Tordera fins a la Jonquera. De moment, el territori ha perdut la lluita, tot i que enguany han mort en aquesta carretera 14 persones i en els últims quatre anys, 65.

Tips d'aquest panorama, el Consell Comarcal de la Selva ha denunciat el ministeri a la fiscalia per considerar-lo responsable de les morts que hi ha hagut en els 20 km que separen Caldes de Maçanet de la Selva. En aquest tram, entre el juny del 2009 i el 2012 hi ha hagut 95 accidents, en què han mort sis persones i 21 han resultat ferides greument.

Podeu llegir el reportatge a l'Ara Premium

stats