Funcionaris passen la nit a la Model per reivindicar més informació sobre el trasllat de la presó


Reclamen la presència del director general de Serveis Penitenciaris i amenacen amb no marxar fins que hi vagi

Una trentena de funcionaris de presons van anunciar ahir a mitjanit la voluntat de quedar-se tancats a la Model fins que tinguin més informació sobre el trasllat del centre penitenciari barceloní. Francesc López, coordinador autonòmic del sindicat Acaip Catalunya, ha explicat a l’ACN que a les onze de la nit encara hi havia una setantena de treballadors reunits en una assemblea que s'havia convocat a primera hora de la tarda, i que almenys una trentena havien expressat la voluntat de quedar-se tancats fins que no obtinguin respostes clares de l’Administració.

En concret, reclamen que la Direcció General de Serveis Penitenciaris doni explicacions sobre el futur del centre i de les condicions laborals dels seus funcionaris, i reclamen la presència a la Model del director general, Amand Calderó, perquè les doni en persona. López ha lamentat que el Departament de Justícia “no està informant” els treballadors sobre els plans que té per al futur de la presó, ni de la manera com un hipotètic trasllat afectarà les seves condicions laborals.

També ha denunciat que el conseller de Justícia, Carles Mundó, ha donat “fins a tres versions diferents” del que es vol fer des que a mitjan gener es va anunciar l’acord amb l’Ajuntament de Barcelona per tancar la presó. Des del Departament de Justícia han declinat fer comentaris sobre la reivindicació concreta, han subratllat que s’està en diàleg permanent amb els sindicats i han assegurat que se’ls escolta sempre que ho volen. També han explicat que estan atents a totes les reivindicacions del sindicat.