Gala Pin anuncia que repetirà a la llista de Colau

L'actual regidora de Ciutat Vella havia fet públics els seus dubtes sobre si continuar o no

La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, feia setmanes que es debatia sobre si continuar o no el mandat que ve a l'Ajuntament de Barcelona, i, finalment, ha fet públic en un escrit a Facebook que sí que seguirà. Pin, que aquest mandat s'ha situat a l'ull de l'huracà per les crítiques de l'oposició als problemes de seguretat al centre de la ciutat –els grups han arribat a demanar el seu cessament–, remarca a l'escrit que a la política institucional s'hi ha d'estar de pas, però que a la institució "calen més de quatre anys per consolidar els projectes de transformació". La regidora deixa clar que té la intenció de dedicar la pròxima legislatura a fer-ho.

Pin, que abans d'entrar al consistori era una activista veïnal del barri de la Barceloneta i formava part de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca al costat d'Ada Colau, assegura que continua per treballar "amb imaginació, valentia, empatia, fermesa, amor i la satisfacció de fer-ho des d'una organització com Barcelona en Comú". Fa uns dies va deixar clar en una entrevista a Vilaweb que no sabia si continuaria perquè estava valorant si podia fer més feina des de dins o des de fora de la política, però ara assegura que, des que va fer aquestes declaracions, ha rebut moltes adhesions de gent que l'ha encoratjat a continuar.

Com a regidora ha afrontat durant aquests quatre anys crisis com la de la proliferació de narcopisos al Raval o la de l'aplicació de l'ordenança de terrasses, que li ha suposat un conflicte amb el Gremi de Restauració. Actualment té obert el conflicte entre l'ampliació del Macba o la construcció del CAP del Raval a la capella de la Misericòrdia. 

De moment ja s'ha fet públic que a la llista dels comuns a Barcelona hi haurà, a més de Colau, l'actual comissionat de Cultura, Joan Subirats, que serà el número dos i, també, l'actual tinent d'alcalde Jaume Asens, que també va reconèixer haver tingut dubtes abans de prendre una decisió. No hi seran, en canvi, els tinents d'alcalde Gerardo Pisarello, que serà el candidat de BComú a les europees, Laia Ortiz ni l'actual regidor d'Habitatge, Josep Maria Montaner. Es dona per fet que ocuparan llocs ben situats de la llista l'actual responsable d'Urbanisme, Janet Sanz, i el regidor de Presidència, Eloi Badia, i també sonen noms com el de l'actual comissionada de Salut, Gemma Tarafa. Colau té previst presentar aquest dilluns la candidatura.