Publicitat
Publicitat

Gala Pin denuncia actituds "masclistes" de directius de "més de 40 anys amb corbata"

La regidora de l'Ajuntament de Barcelona relata situacions que ha percebut a les reunions on assisteix com a representant municipal

La regidora de l'Ajuntament de Barcelona Gala Pin ha denunciat, a través d'un escrit a Facebook, actituds "masclistes" d'homes de "més de 40 anys amb corbata". Pin posa de manifest alguns comportaments que ha percebut en les reunions, com juntes directives o consells d'administració, on participa com a representant municipal.

Comparto un episodio de esta semana que me he decidido a escribir porque, en realidad, es representativo de muchas...

Posted by Gala Pin on  dimecres, 30 / novembre / 2016

" data-width="500">

Així, posa com exemple una reunió en què un dels directius li va fer un petó "al front" per saludar-la. "En acostar-se a mi, vaig fer l'intent d'aixecar-me per donar-li la mà, però se'm va quedar encaixada la cadira i no vaig poder aixecar-me ràpidament. El president volia saludar-me, així que, sense cap vergonya, em va fer un petó al front", relata la regidora. Pin ho considera un "biaix de gènere, edat i classe" i que això no ho hauria fet "a altres dones que eren presents a la sala". 

Aquest no és l'únic episodi que la regidora denuncia. En una reunió en què les dones eren "clara minoria, quatre davant de 12 o 14 homes", van avisar el president que havia arribat la quarta dona a la sala per "substituir un antic membre". Pin explica que aquest alt directiu va donar-li la benvinguda així: "Esclar, com vols que em passi per alt aquesta bellesa? Aquesta bellesa estem encantats de tenir-la aquí". 

La regidora va demanar que no es tornés a "interpel·lar" una dona pel seu "aspecte físic" i la resposta, denuncia Pin, per part del president va ser: "No serà aquest president el que no ho faci, que és un 'donjuan'". La regidora explica que al final de la seva intervenció només un home va donar suport a la seva denúncia; en canvi, la dona a qui se li havia dit "bellesa" va afirmar que a ella "ja li estava bé".

Al final de la reunió, Pin explica que el president va anar a parlar amb ella per dir-li que "si sabés els comentaris que li fa a la seva dona, no sé com podria arribar a enfadar-se". Després de viure aquests episodis, la regidora assegura que es va quedar "perplexa" i els qualifica com a exemples de "l'heteropatriarcat". Assegura que aquestes situacions "són representatives" del que es troben "dins les institucions" i, en molts casos, diu, "amb independència del color polític".

En l'escrit, la regidora evita desvelar a qui es referia. La seva agenda pública, però, revela una reunió dimecres a la tarda del Comitè Executiu de Turisme, presidit per l'empresari Joan Gaspar.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de