Societat 07/02/2012

Gallardón considera “constitucional” el matrimoni homosexual, malgrat el recurs del PP

El ministre de Justícia assegura en declaracions a la cadena Ser que el matrimoni gai estarà vigent fins que el Tribunal Constitucional no es pronunciï sobre el recurs presentat pels populars el 2005

Efe
1 min

MadridEl ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, ha assegurat avui que la llei que permet els matrimonis homosexuals seguirà vigent fins que el Tribunal Constitucional no es pronunciï sobre el recurs que el PP va interposar el 2005. No obstant això, i malgrat el recurs, Gallardón ha assegurat en declaracions a la cadena SER que el seu "criteri particular" és que la llei "no és inconstitucional".

Aquest criteri canvia respecte de la llei de l'avortament. En aquest cas, Gallardón assegura que el Tribunal Constitucional ja s'ha pronunciat "fins a tres vegades" sobre aquesta qüestió, i ha establert excepcions "només" en aquells casos en què la interrupció de l'embaràs estigui "despenalitzada". En aquest sentit, el titular de Justícia ha assegurat que el govern espanyol no esperarà un nou pronunciament del Tribunal Constitucional per impulsar la reforma de la llei, malgrat que no ha concretat cap data per a la presentació de l'avantprojecte de llei: "Ho farem després dels estudis pertinents; és un tema molt seriós", ha dit Gallardón.

El ministre ha defensat aquesta reforma com un retorn "al consens", i ha recordat que la llei del 1985 va estar vigent amb els governs de Felipe González, de José María Aznar i durant la primera legislatura de José Luis Rodríguez Zapatero. En aquest sentit, Gallardón ha acusat l'expresident espanyol de modificar la llei per "sorpresa" i "sense consens".

stats