SOCIETAT
Societat 21/02/2012

Gallardón defensa l'actuació policial a València

Diu que els agents van ser "violentament agredits" durant els disturbis

Efe
1 min

BarcelonaEl ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha defensat avui l'actuació de les forces i cossos de seguretat de l'Estat en els incidents d'ahir entre estudiants i policia durant la quarta jornada de protestes estudiantils a València.

En declaracions a RNE, Gallardon ha assegurat que el Govern defensarà sempre el dret a la llibertat d'expressió i a la llibertat de manifestació, per tractar-se de drets constitucionals. Tot i així, en el cas dels incidents de València, segons el titular de Justícia, els agents van ser "violentament agredits".

"No portem les nostres simpaties als que ataquen als que fan possible que vostè i jo siguem persones lliures en una nació lliure", ha dit.

En ser preguntat sobre si creu proporcionada l'acció de la policia, s'ha mostrat convençut que s'ha d'estudiar cada cas concret però creu que s'ha d'atorgar la presumpció d'innocència legítima sempre a les forces de seguretat que, ha recordat, són les que garanteixen els drets fonamentals dels ciutadans.

"El veritablement important és analitzar on s'ha originat aquesta violència, contra qui anava dirigida, què pretenia aquesta violència i quina ha estat la reacció d'un Estat democràtic davant un exercici de violència que evidentment no ha estat ni podria ser mai la indiferència", ha subratllat el ministre.

stats