Societat 03/01/2013

El rei Baltasar de Carabanchel té ordre d'expulsió

Set associacions de veïns del districte madrileny han reclamat a la delegació del govern espanyol l'alliberament del senegalès Gamou Dieng, que els últims anys ha fet de rei negre a la cavalcada del barri. La policia el va detenir després d'un furt i el va portar a un centre d'internament d'estrangers

Efe
2 min
Gamou Dieng, durant la cavalcada de reis del 2012 / ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE CARABANCHEL ALTO

MadridL'immigrant senegalès que en els últims anys ha fet de rei Baltasar a la cavalcada del barri madrileny de Carabanchel i que es troba intern al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) d'Aluche va ser arrestat al desembre per un robatori i té una ordre de expulsió, segons fonts policials.

Set associacions de veïns de Carabanchel han reclamat aquest dijous per carta a la delegació del govern espanyol a Madrid l'alliberament de Gamou Dieng, que els últims anys ha fet de Baltasar a la cavalcada del barri, perquè pugui desfilar també aquest any. També han donat suport a aquesta petició les associacions de mares i pares de diverses escoles del barri.

Fonts policials han informat que Gamou Dieng està intern al CIE d'Aluche per ordre del jutjat d'instrucció número 35 de Madrid, després de ser arrestat per cometre un robatori amb estrebada a una dona en un parc de Carabanchel l'11 de desembre. La policia va comprovar llavors que tenia en vigor una ordre d'expulsió del 2009, dictada per la delegació del govern espanyol a Madrid i amb vigència fins al 2014. A més, van constatar que tenia tres antecedents per delictes contra la propietat intel·lectual, en haver estat sorprès venent il·legalment al carrer, i sis ressenyes per infringir la llei d'estrangeria. Després de ser posat a disposició judicial es va decretar el seu ingrés al CIE d'Aluche per la seva expulsió del país.

Aquest dijous diverses associacions i col·lectius del barri de Carabanchel han demanat en un comunicat el seu alliberament perquè, encara que desconeixen les circumstàncies del seu ingrés al CIE, consideren que "el fet de no tenir els papers en regla no és motiu suficient per tenir una persona retinguda ni ser expulsada del país".

Han precisat que es tracta d'una persona integrada al barri des de fa diversos anys i que participa en activitats solidàries, "sempre d'una manera totalment desinteressada".

Fa anys que diverses ONG critiquen l'existència dels CIE. SOS Racisme els considera "presons per a immigrants on prohibeixen la llibertat i els drets a les persones amb el motiu d'organitzar la seva expulsió".

stats