SOCIETAT
Societat 10/05/2011

La jutge de Gandesa dexideix no imputar la cúpula d'Interior per l'incendi d'Horta de Sant Joan

La magistrada creu que Joan Saura i Joan Boada no van cometre un delicte d'obstrucció a la justícia, tal com va denunciar la germana d'un dels bombers morts en el foc

Efe
2 min

BarcelonaLa jutge de Gandesa ha decidit no imputar l'exconseller Joan Saura, l'exsecretari general d'Interior Joan Boada i tres comandaments dels Bombers per l'incendi d'Horta de Sant Joan. La magistrada creu que la cúpula d'Interior no va cometre un delicte d'obstrucció a la justícia, tal com va denunciar la germana d'un dels bombers morts en el foc. La jutge entén que els fets no són prou greus per ser considerats constitutius de delicte.

El lletrat Pau Simarro, advocat de Dolors Espinet, la germana d'un dels cinc bombers morts en l'incendi d'Horta de Sant Joan, al juliol del 2009, va ratificar el 14 d'abril passat la denúncia formulada contra l'excúpula del departament d'Interior del govern tripartit i els comandaments dels bombers.

La denúncia va ser interposada, entre d'altres, contra l'exconseller d'Interior Joan Saura (ICV-EUiA) i l'exsecretari general del departament Joan Boada.

La denúncia també es dirigia contra tres comandaments del cos de Bombers: Antoni Rifà, Agustí Gatell i Joan Rovira.

En el mateix acte, l'advocat va presentar un escrit on sol·licitava a la jutge de Gandesa que acordés citar a declarar, en qualitat d'imputats, a totes aquestes persones, si bé en el cas de Boada la denúncia passaria al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè era una persona aforada en qualitat de parlamentari.

La jutge havia acordat una setmana abans incoar diligències –donar un número de registre– a la denúncia presentada al jutjat de Gandesa, amb relació a un possible delicte d'obstrucció a la justícia, contra Joan Saura, Joan Boada i alts càrrecs de Bombers.

Segons s'ha sabut aquest dimarts, en una diligència del passat 4 de maig, la jutge sobreseu la denúncia "perquè no són fets constitutius de delicte" i ordena el seu arxiu professional.

En la diligència, la jutge defineix el delicte d'obstrucció a la justícia, al qual es referia la denúncia, com "el que amb violència o intimidació intentés influir directament o indirectament a qui sigui denunciant, part o imputat, advocat, procurador, perit, intèrpret o testimoni en un procediment perquè modifiqui la seva actuació processal".



stats