IMMIGRACIÓ
Societat 22/07/2012

García Albiol atia el conflicte amb els musulmans

Joan Serra
2 min
La comunitat musulmana  De Badalona  Va resar divendres en aquest espai municipal.

BADALONAEl moviment associatiu Badalona Som Tots va organitzar el tercer dissabte de juny una jornada a l'Ateneu de Sant Roc, un barri perifèric de la ciutat. Els representants d'entitats que s'hi van reunir discutien estratègies per fer front a l'acció política de Xavier García Albiol, un any després que el candidat del PP accedís a l'alcaldia. Desactivar el discurs de la por amb idees, aquest era l'objectiu d'aquella sessió promoguda per la societat civil més activa, desorientada des dels resultats electorals.

García Albiol els ha donat en els últims dies un argument més per no defallir en l'intent de construir un relat que integri en lloc de criminalitzar. La pressió per prohibir l'oració al carrer durant el mes sagrat del Ramadà, vestida amb frases de menyspreu al col·lectiu musulmà dels barris d'Artigues i Sant Roc, ha actualitzat la versió més populista de l'alcalde. "Si hi ha algú a qui no li sembli bé, el que ha de fer és donar-me l'adreça de casa seva, i jo els enviaré [els musulmans] a resar a la porta de casa seva, a veure què els sembla aquesta situació", va afirmar García Albiol a TV3, en al·lusió als que han criticat l'argumentari de la mesura. L'Ajuntament, que considerava que l'oració al carrer denigrava la imatge de Badalona, havia advertit el col·lectiu islàmic que, coincidint amb l'inici del Ramadà, no els permetria resar a la plaça Camarón de la Isla del barri de Sant Roc. A canvi, havia ofert el lloguer del pati d'un antic institut de la ciutat. L'alcalde ha cedit l'espai previ pagament d'uns 2.000 euros -per les hores de lloguer de tot un mes-, a més d'una fiança de 6.000 euros. "La tercera ciutat de Catalunya no es podia permetre el luxe de consentir una imatge més pròpia del Tercer Món", va dir García Albiol.

"També som badalonins"

Unes 1.500 persones van participar en l'oració de divendres a l'espai municipal cedit per l'Ajuntament. "Estem disposats a pagar per utilitzar els equipaments mentre el lloguer sigui assequible, però l'alcalde ha de pensar que governa per a tota la ciutat, i nosaltres també som badalonins", raonava ahir a l'ARA Muhammad Iqbal, portaveu del centre islàmic Camí de la Pau, que demana sensibilitat a García Albiol. "Tinc la sensació que no ens accepta com a veïns de Badalona", afegia Iqbal. La comunitat musulmana, que disposa d'un oratori que durant el Ramadà queda desbordat per l'increment de fidels, recorda a l'alcalde que no busca cap confrontació sinó, simplement, una solució de llarga durada basada en el diàleg.

stats