Societat 11/09/2011

Garcia Albiol participa per primer cop a l'ofrena floral de Badalona entre crits de "dimissió"

L'alcalde del PP demana que "cadascú celebri aquest dia en funció dels seus sentiments"

Albert Balanzà
2 min
Ofrena floral de Garcia Albiol a la Diada 2011 de Badalona.

BadalonaL'alcalde de Badalona i dirigent del PP, Xavier Garcia Albiol, ha participat per primer cop aquest matí a l'ofrena floral de la Diada, a la plaça de la Plana de la seva ciutat, on unes 500 persones l'han rebut amb xiulades i crits de "dimissió".

"Amb la meva presència poso de manifest que a Badalona s'ha celebrat la Diada, amb un acte que han pagat tots els badalonins amb els seus impostos", ha remarcat Albiol, i ha demanat els ciutadans que "cadascú celebri aquest dia en funció dels seus sentiments". El dirigent popular ha denunciat també "el xantatge" de la oposició municipal per no haver volgut, segons ell, arribar a cap acord per poder celebrar els actes institucionals.

L'acte ha arrencat amb una ofrena que no estava prevista de tots els partits de l'oposició municipal, just abans del torn de la Federació Llull (formada per Òmnium Cultural, l'Acció Cultural del País Valencià i l'Obra Cultural Balear) que també s'han volgut sumar a l'acte organitzat per la Comissió Onze de Setembre de Badalona, després que l'Ajuntament de la ciutat suspengués els actes institucionals per falta d'acord.

"Tant de bo se li encomani la catalanitat"

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha donat la benvinguda a l'alcalde en aquest acte, confiant que "tant de bo se li encomani una mica de catalanitat" després de l'ofrena.

Per l'escenari instal·lat sota el monument de Rafael Casanova de la plaça, on s'hi llegia un missatge als "badalonins, en defensa de les nostres llibertats", ha passat també l'alcalde, no com a màxim representant del Consistori sinó encapçalant l'ofrena del PP de Badalona.

Albiol ha estat rebut amb xiulades i crits de "dimissió", que han atapeït també les seves paraules als mitjans de comunicació, realitzades sota la protecció d'agents de la Guàrdia Urbana.

stats