Societat 22/08/2011

Garcia Albiol amenaça amb retirar les ajudes econòmiques a un llatinoamericà acusat de destrossar 23 cotxes

L'Ajuntament de Badalona es presentarà com acusació i donarà cobertura legal als afectats i l'alcalde avisa que delinquir a Badalona "pot sortir molt car"

Acn
1 min

BadalonaLa Guàrdia Urbana de Badalona ha detingut aquesta matinada de dilluns un jove de 19 anys com a presumpte responsable de danys a diversos vehicles estacionats a l'avinguda del Marquès de Mont-roig. En total hauria destrossat 23 cotxes, cinc motos, cinc ciclomotors i diversos elements del mobiliari urbà. El detingut és d'origen llatinoamericà i l'alcalde, Xavier Garcia Albiol, ha anunciat que en cas que rebi alguna ajuda econòmica per part de l'Ajuntament se li retirarà "de forma immediata". L'alcalde assegura que cometre un delicte a Badalona "pot sortir molt car". El consistori també es personarà com acusació particular i s'ofereix als afectats per donar-los la cobertura legal que necessitin.

La detenció s'ha produït a un quart de quatre d'aquesta mateixa matinada al carrer de Garriga gràcies a la col·laboració ciutadana. La Guàrdia Urbana ha rebut diverses trucades telefòniques advertint que el jove estaria provocant destrosses als vehicles aparcats al carrer. El detingut, d'origen llatinoamericà, ha passat a disposició judicial.

Tolerància zero

L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, afirma que el govern municipal comprovarà si el presumpte autor dels fets rep alguna ajuda econòmica per part de l'Ajuntament i que, en cas afirmatiu, li serà retirada "de forma immediata". Segons Albiol, amb aquesta política de tolerància zero es vol enviar "un missatge clar advertint que cometre qualsevol tipus de delicte a Badalona pot sortir molt car".

L'alcalde també ha anunciat que l'Ajuntament es personarà com acusació i ha ofert als afectats la possibilitat de coordinar la denúncia contra el possible autor dels fets i ha anunciat que enviarà una missiva a tots als afectats per si necessiten algun tipus de cobertura legal.

stats