La Generalitat demana a Foment que reiniciï la tramitació del Quart Cinturó el 2014

El conseller Santi Vila i els alcaldes de Sabadell i Terrassa escenifiquen el concens polític per exigir que en tres anys es resolgui l'estudi informatiu i les obres entre les dues ciutats puguin començar el 2017

La Generalitat ha tornat a posar sobre la taula el projecte del Quart Cinturó (B-40), després d'anys de paralització. Davant l'immobilisme del govern espanyol -el 2014 només hi ha pressupostat 5.000 euros per unes obres aturades fa anys-, el conseller Santi Vila demana que es posi en marxa immediatament la tramitació de l'estudi informatiu del tram entre Terrassa i Sabadell.

"La Ministra s'ha compromès que el 2014 iniciarà la tramitació d'aquest tram", ha afirmat Santi Vila aquest matí a la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental, on s'ha volgut escenificar el consens polític entre la Generalitat i els ajuntaments. Cal recordar que l'estudi informatiu d'aquest tram -de fet, entre Terrassa i Sant Celoni- es va fer el 2004, i el 2012 va quedar formalment caducat. Per tant, el que demana la Generalitat, amb Sabadell i Terrassa de la mà, és que es recuperi només l'estudi entre aquestes dues ciutats, i es faci la tramitació un altre cop des de l'inici, amb algunes petites modificacions.

L'obectiu és que si el 2014 comença el tràmit, acabar-lo en tres anys -el més ràpid possible-, perquè així el el 2017 es puguin iniciar les obres.

"Ja no hi ha excuses que falta el consens al territori per no posar en marxa aquest projecte", ha comentat el conseller.

La segona exigència de la Generalitat cap al ministeri de Foment és que es posin en marxa el més ràpid possible les obres que estan aturades de fa anys entre Olesa de Montserrat i Viladecavalls. Per fer-ho, cal acabar un túnel que tindrà un cost molt elevat. En aquest punt encara no hi ha acord amb Foment.

I pel que fa al tram entre Sabadell i Granollers (abans Sant Celoni), el departament de Territori el deixa en una segon pla, de moment.