SOCIETAT
Societat 02/06/2012

Generalitat i ajuntaments del Maresme decidiran en quins municipis del litoral hi pot haver platja

Creat el grup de treball que determinarà com es pot evitar la regressió de les platges que pateix aquesta comarca. També hi participarà la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat de Cantàbria

Ara
1 min

BarcelonaLes platges del Baix Maresme pateixen, des de fa temps, una reducció progressiva de l'aportació de sediments que, en alguns casos, ha comportat la seva desaparició en alguns trams de costa. Per revertir la regressió de les platges, des del 1964 ha abocat més de 8 milions de metres cúbics de sorra, amb l'objectiu de recuperar la línia de costa. Com que aquestes accions no resulten suficients, Generalitat, ajuntaments i universitats han creat un grup de treball, presentat aquest matí a Cabrera de Mar, per estabilitzar a l'estabilització de les platges de la comarca. El grup de treball està format per representants del departament de Territori i Sostenibilitat, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat de Cantàbria i els ajuntaments de Montgat, el Masnou, Premià de Mar, Vilassar de Mar, Cabrera de Mar i Mataró.

El primer encàrrec del grup de treball serà dur a terme una anàlisi del litoral del Baix Maresme per determinar on és viable que hi hagi platja. També s'estudiarà quines accions són necessàries per garantir la seva pervivència, quina administració les hauria de materialitzar i a quin cost.

stats