Publicitat
Publicitat

La Generalitat començarà aquest any a tornar el préstec que l'Ajuntament de Barcelona li va fer per a Spanair

El Govern tornarà aquest 2012 la primera anualitat, d'un milió d'euros, en forma d'inversió

La Generalitat de Catalunya farà efectiva aquest any la primera anualitat de la devolució del préstec de 25 milions d'euros que el 2011 li va fer l'Ajuntament de Barcelona per a Spanair. Així ho ha assegurat la tinenta d'alcalde d'Economia, Sònia Recasens, en una compareixença davant la comissió d'Economia, a petició del grup municipal del PPC, per explicar l'impacte de l'execució de l'aval del préstec d'Iniciatives Empresarials Aeronàutiques (IEASA) a SAS per al projecte Spanair a l'Ajuntament de Barcelona.

Recasens ha explicat que l'impacte de l'operació Spanair a l'Ajuntament, que participa en IEASA a través de les empreses i consorcis municipals Catalana d'Iniciatives, Turisme de Barcelona i Fira , ha sigut de 49 milions d'euros, xifra que inclou els 25 milions d'euros que l'Ajuntament de Barcelona va prestar a la Generalitat.

Recasens ha explicat que el cost de l'aval en el moment de la presentació del preconcurs de creditors de Spanair era de 26,9 milions d'euros, 7 dels quals van ser satisfets mitjançant prestació de serveis, mentre que els altres 20 s'han distribuït segons la seva participació entre les empreses que formen IEASA.

La tinent d'alcalde ha assegurat que el resultat d'aquesta distribució del cost de l'aval és a parts iguals entre la Generalitat i l'Ajuntament , a través de les societats en què participen.

Sobre els 25 milions que es van prestar a la Generalitat per fer front a la promoció turística, Recasens ha explicat que el segon termini, de 10 milions d'euros, va ser lliurat aquest any 2012, que la comissió de seguiment ja s'ha constituït i que la Generalitat tornarà aquest mateix any la primera anualitat, d'un milió d'euros, en forma d'inversió.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de