Infraestructures
Societat 27/04/2011

La Generalitat estudia connectar l'alta velocitat amb l'aeroport de Girona

Recoder ha encarregat formalment el projecte, que no ha quedat clar com es finançarà. El projecte impulsaria, segons Recoder, l'aeroport com a segon de Catalunya

Efe
1 min

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha encarregat a la direcció de Transports i Mobilitat un projecte per estudiar la connexió de la línia de l'AVE i l'aeroport de Girona (Gironès) i la construcció d'una estació per a passatgers a la zona més pròxima a l'aeroport.

Durant la comissió de Territori i Sostenibilitat, Recoder ha dit que la connexió de la línia de l'AVE i de l'aeroport de Girona és una bona opció, no ja per a la viabilitat de l'aeroport "que està garantida", sinó perquè tingui més oportunitats de futur.

Segons Recoder, aquest projecte no representa una dificultat especial ni un cost excepcional, ja que l'aeroport està aproximadament a un quilòmetre del traçat de l'AVE.

Preguntat pels periodistes qui pagaria aquest projecte, el conseller s'ha limitat a contestar que, de moment, la Generalitat ha encarregat formalment el projecte.

Amb aquesta nova estació, l'aeroport de Girona estaria a mitja hora de Barcelona i a 10 minuts del centre de Girona.

Sobre l'aeroport de Girona, Recoder també ha explicat que la Generalitat està en negociacions amb diferents companyies per operar rutes des d'aquesta ciutat, després que la companyia Ryanair anunciés que en deixarà alguna.

stats