MEDI AMBIENT
Societat 19/06/2013

El govern exigirà una declaració d'impacte ambiental pels permisos d'investigació amb 'fracking'

Les antenes de telefonia mòbil i els establiments turístics ja no requeriran aquesta autorització del Departament de Territori i Sostenibilitat

Ara
1 min

BarcelonaEl Departament de Territori i Sostenibilitat ha comunicat aquest dimecres que els permisos d'investigació per la tècnica de la fractura hidràulica (fracking) estaran sotmesos al règim d'autorització ambiental i declaració ambiental prèvia. Per poder obtenir un permís d'aquest tipus caldrà realitzar un estudi d'impacte ambiental que posteriorment haurà d'aprovar la Ponència Ambiental a través d'una declaració d'impacte ambiental (DIA). En el cas que aquesta sigui favorable, el Departament de Territori i Sostenibilitat encara haurà d'atorgar l'autorització ambiental.

Les activitats empresarials del sector turístic passaran del règim de llicència o autorització al règim de comunicació. Els establiments hotelers, els càmpings, els albergs juvenils, les cases de colònies o els apartaments turístics només caldrà que acreditin el compliment del règim d'intervenció ambiental al seu ajuntament.

Les antenes de telefonia mòbil també passaran al règim de comunicació tot i que, segons el Departament, s'elevarà el règim de control ambiental dels camps electromagnètics susceptibles d'arribar als ciutadans.

stats