La Generalitat renovarà 863 vehicles dels Mossos d'Esquadra i 95 camions dels Bombers

El pressupost de 2014 no inclou noves promocions de funcionaris però incorpora la despesa per armilles i per l'adquisició de nou material antiavalots, com el que substituirà les pilotes de goma

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha avançat que es renovaran 863 vehicles dels Mossos d'Esquadra, especialment cotxes patrulla i furgonetes d'ordre públic, i 95 camions de Bombers, és a dir, un 30% de la flota. L'objectiu és reduir la mitjana d'edat dels vehicles del seu departament serà de 2,2 anys.

Quaranta dels 863 nou vehicles dels Mossos es destinaran a incrementar els operatius d'ordre públic i seguretat ciutadana, ha explicat el conseller Ramon Espadaler.

També ha confirmat que no hi haurà noves promocions de policies o bombers.

Interior preveu afrontar el copagament de les armilles antibales lleugeres i l'adquisició de nous instruments per retirar les pilotes de goma.

Espadaler ha explicat això durant la presentació d'uns pressupostos per al 2014, que pugen un 0,6% en relació als prorrogats de 2013 i baixen un 4,6% en relació al 2012 –quan no estava inclosa la retallada d'una paga salarial–, Espadaler ha assegurat que es garanteix "el nucli essencial" dels serveis de seguretat i emergències.