La Generalitat no pagarà als farmacèutics aquest mes i ja els deu 227 milions d'euros des del novembre

El Servei Català de la Salut atribueix l'impagament a que el govern espanyol encara no ha aprovat l'última dotació del FLA

El Govern no pagarà aquest divendres la factura de 108,3 milions d'euros que devia als farmacèutics pels medicaments del novembre. Com que fa unes setmanes també va vèncer el deute de desembre, de 118,5 milions, els pagaments pendents de la Generalitat amb les farmàcies de Catalunya pugen a 226,8 milions d'euros. Si el proper 5 de març, dijous de la setmana que ve, tampoc paga la factura del gener, l'impagament acumulat ascendirà als 340 milions, segons els col·legis de farmacèutics. La factura de novembre s'havia d'haver pagat el 5 de gener, i el 5 de febrer s'havia d'haver pagat la de novembre.

El Servei Català de la Salut (CatSalut) atribueix el motiu de l'impagament al fet que les dotacions del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) 2015, amb les quals s'havien d'afrontar els pagaments, no han estat aprovades encara per la Comissió Delegada del govern espanyol per als afers econòmics. Segons els farmacèutics, l'aprovació del FLA està prevista per la primera quinzena de març.