Societat 07/08/2012

La Generalitat assegura que "en cap cas" fixarà el preu per dur carmanyola al menjador

La directora general d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa, Meritxell Ruiz, ha assegurat a RAC1 que la decisió dependrà de cada AMPA, en funció dels serveis que s'incorporin

Ara
2 min
DINAR A L'ESCOLA  Els menjadors escolars han perdut un 20% d'alumnes. Cada cop més pares opten per la carmanyola per estalviar-se aquesta despesa.

BarcelonaLa directora general d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa de la Generalitat, Meritxell Ruiz, ha desmentit aquest matí a RAC1 que el servei de monitoratge del menjador costi 3 euros i que aquest sigui un preu fixat. Ruiz ha dit que "alguns centres que ja fa temps que apliquen la carmanyola cobren 1 euro, d'altres dos, i d'altres, tres, depenent dels serveis que s'hi incloguin". Per això, ha afirmat que "aquest no és un preu orientatiu, perquè cada AMPA l'ha de determinar en funció dels serveis que vulguin incorporar". La directora general ha assegurat, amb tot, que "la Generalitat no posarà cap preu de referència ni recaptarà res", i ha deixat la decisió final en mans de les famílies.

Ruiz ha assegurat que "la decisió de si el centre accepta les carmanyoles és del mateix centre", i ha recordat que "els pares són els responsables del menjar que es porti al centre". La cap d'Atenció a la Família ha dit, en aquest sentit, que els motius per optar per la carmanyola són molt amplis, com la religió o el tipus d'alimentació. Malgrat això, Ruiz ha explicat que s'ha elaborat una guia per donar eines a les famílies, amb una proposta de menús i els aliments que s'haurien d'incloure.

La directora general ha assegurat que es mantindran les beques de menjador.

En declaracions a la mateixa emissora, el president de la FAPAC (Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes de Catalunya), Àlex Castillo, ha assegurat que "pocs centres" s'acolliran a la iniciativa de la carmanyola, perquè "no serà un gran estalvi per a les famílies". Castillo ha dit que a final del mes els diners estalviats seran entre 10 i 25 euros a tot estirar. Per això, ha reconegut que "està bé que hi hagi una regulació del tema", però ha assegurat que "no hi haurà un canvi substancial als menjadors".

stats